Процес створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності треба завершити якнайшвидше!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Президент ВГО «Союз експертів України» Ігор Стародубов  взяв участь у круглому столі «Вищий суд з питань інтелектуальної власності: стан формування», що провів Комітет з інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України. Склад спікерів був доволі представницьким. Серед учасників:

  • голова Комісії з питань правової реформи при Президенті України, заступник голови Комітету Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас;
  • заступник Голови Вищого господарського суду у відставці Віктор Москаленко;
  • директор департаменту розвитку сфери інтелектуальної власності Мінекономіки України Андрій Демчук;
  • заступник Голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій;
  • голова комітету з інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України Микола Потоцький;
  • президент Всеукраїнської асоціації патентних повірених України  Василь Красніков;

та інші фахівці у галузі права та інтелектуальної власності.

У своєму виступі  Ігор Стародубов наголосив на тому, що процес створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності необхідно завершити якнайшвидше. І невід`ємною частиною цього спеціалізованого суду мають бути експерти, адже саме висновок судового експерта є загальноприйнятим джерелом доказів, визначеним процесуальним законодавством. Однак, на цьому шляху є чимало проблем. Не працює Вища кваліфікаційна комісія суддів, брак фінансування судейського корпусу, не вирішене питання приміщення, не визначене питання забезпечення суду, немає алгоритму закінчення конкурсу на посади судій, тощо.

Тим часом через відсутність Вищого суду з питань інтелектуальної власності потерпає як український бізнес та  зменшується інвестиційна привабливість України для іноземних інвесторів – через відсутність можливості кваліфікованого захисту їх інтересів. Тож, вирішувати це питання треба обов`язково та негайно.

 

На фото: Президент ВГО «Союз експертів України» Ігор Стародубов, голова комітету з інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України Микола Потоцький, заступник Голови Вищого господарського суду у відставці Віктор Москаленко.

Поділитися.

Коментарі закриті.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: