Союз експертів України на засіданні робочої групи з реформування законодавства у галузі судової експертизи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Представники ВГО «Союз експертів України» Ігор Стародубов, Надія Армаш, Дмитро Беззубов та Юрій Гершман взяли участь у засіданні робочої групи, організованої Комітетом з питань правоохоронної діяльності Верховної ради України щодо обговорення спільної стратегії реформування законодавства в сфері судової експертизи.

На зборах були присутні колеги з Всеукраїнської громадської організації «Незалежна науково-дослідна експертна спілка» та з Української експертної компанії.

Відкриваючи засідання робочої групи, заступник голови комітету ВР Максим Павлюк окреслив позицію депутатів щодо опрацювання розроблених законопроектів Міністерства юстиції України та альтернативних проектів Закону України «Про судову експертизу». Представниками Мін`юсту презентовано основні тези поданого законопроекту. На жаль, базові ідеї, які обговорювались і погоджувались представниками Мінюсту та Союзу експертів України на попередніх засіданнях (див.тут) повною мірою не враховані. Інформація від Міністрества юстиції викликала жваве обговорення експертною спільнотою, адже питання суб’єктного складу експертної діяльності, саморегулювання та доступу до професії мають суттєві вади як термінологічного, так і суто практичного плану.

Свій варіант проекту профільного Закону представив народний депутат України, Голова підкомітету з питань прав людини Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Тарас Тарасенко.

Президент ВГО Союз експертів України» Ігор Стародубов висловив своє бачення перспектив самоврядування судових експертів, надав пропозиції, розроблені робочою групою експертної громадськості влітку цього року.Власне, це перше засідання з черги робочих зустрічей, які плануються вже найближчим часом. Чекаємо на них і готові до плідної співпраці!

 

На фото: заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності ВР України Максим Павлюк, голова підкомітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Тарас Тарасенко, президент ВГО «Союз експертів України» Ігор Стародубов, члени Союзу експертів України Дмитро Беззубов та Юрій Гершман, представники Міністерства юстиції України та Української експертної компанії.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: