Конгрес судових експертів. День другий.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Менше офіційного, більше практичного та неформального. У другий день Всеукраїнського конгресу судових експертів «EXPERT`2021» його учасники працювали за секціями. Їх було чотири.

Секцію автотоварознавчих досліджень зібрав віце-президент ВГО «Союз експертів України, кандидат юридичних наук Олег Михальський. Серед питань, що обговорювались, вдосконалення діючих методик проведення автотоварознавчих досліджень (експертиз) та практичне застосування методичних рекомендацій щодо визначення аварійно пошкоджених КТЗ у разі недоцільності їх відновлення (метод питомої ваги окремої складової від ринкової вартості КТЗ).

На секції економічних досліджень (модератор – завідувач лабораторії економічних досліджень Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Заслуженого професора М.С. Бокаріуса, член Союзу експертів України, кандидат економічних наук Ольга Аніщенко) йшлося про новини та перспективи розробки методичного забезпечення проведення судових економічних експертиз. А також про зміни нормативно-правового регулювання експертної діяльності. Обговорювали й практику стажування, рецензування, атестації та зовнішнього контролю судових експертів-економістів» та проведення економічної експертизи при застосуванні автоматизованої системи обробки інформації – електронного адміністрування акцизного податку і податку на додану вартість. Розглядали спірні питання експертної практики та актуальні проблеми судової економічної експертизи.

Засідання секції товарознавчих досліджень проводила  віце-президент Союзу експертів України Ольга Желавська. На  обговорення винесли питання методичного забезпечення судових експертів-товарознавців, що не працюють у державних спеціалізованих експертних установах. Крім того, проаналізували  алгоритм проведення ретроспективної оцінки об’єктів дослідження в рамках виконання судово- товарознавчих експертиз. Йшлося також про проведення судово-товарознавчих досліджень нових напрямків експертної діяльності з галузі товарознавства, наприклад, дослідження послуг, віртуальних валют тощо.

Серед питань, що були винесені на розгляд учасників секції будівельно-технічних та оціночно-земельних досліджень (модератор – віце-президент Союзу експертів України  Олександр Салтиков):

  • надання інформації щодо проведеної науково-методичної роботи у сфері судової будівельно-земельно технічної та оціночної експертизи та презентація нових методичних рекомендацій;
  • проблемні моменти набуття та підтвердження кваліфікації атестованого судового експерта;
  • експертні помилки на прикладі дисциплінарних проваджень;
  • сучасний стан та перспективи розвитку судової будівельно-технічної, земельно-технічної та оціночної експертиз.

Учасники конгресу багато спілкувалися й в неформальній обстановці. Дехто з наших колег підійшов до, здавалось би, цілком офіційного заходу доволі творчо. Так, Володимир Проскуровський (секція з напряму будівельно-технічних та земельно-оціночних досліджень) практично на наших очах і буквально за  5 хвилин написав віршовані рядки, якими ми із задоволенням ділимося з усіма учасниками, а також з тими, хто не мав змоги взяти участь у наших зборах.

Від робочих макро-стресів

Ми зібрались на Конгресі.

Київ, мати міст вкраїнських

Нас зібрав посеред міста.

 

Щоб послухати Мін’юст

Так би мовить, з перших вуст.

Щоб побачити Міністра

Який виступив так бістро.

 

Спілкувались, сперечались,

Про новини всі дізнались.

І Головченко Людмила

За нас б’ється, що є сили!

 

І нарешті наша дяка

Тому, хто за всіх ознаках

Став в структурах наш агент,

Справжній СЕУ Президент!

 

Стародубов, наша шана

За Конгрес, за бій останній,

Боротьбі за нас віват!

Вам любий експерт як брат!

 

А колегам всіх конфесій,

Незалежно від професій

Всім сердечний на весь світ

Будівельницький привіт!!!

Ну а ми дякуємо всім учасникам і гостям! Про підсумки Всеукраїнського конгресу судових експертів повідомимо додатково.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: