Президент ВГО «Союз експертів України» Ігор Стародубов взяв участь в онлайн практикумі «Cудові експертизи в адвокатській діяльності»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Президент ВГО «Союз експертів України» Ігор Стародубов взяв участь в онлайн практикумі «Cудові експертизи в адвокатській діяльності», який організували ТОВ «Офіс незалежних експертиз» і юридичний портал «Ratio Decidendi».

Тема його доповіді- «Судова експертиза та експертні дослідження у сфері інтелектуальної власності».
І.Стародубов зауважив, що законодавче забезпечення експертної діяльності потребує якісного вдосконалення. На сьогодні сферу судової експертизи регулюють понад 30 нормативних документів, однак певні норми є дискусійними. Зокрема, та, за якою законотворець прирівнює судового експерта, який має відповідну вищу освіту, освітньо-кваліфікаційний рівень не нижче спеціаліста, пройшов відповідну підготовку в державних спеціалізованих установах Міністерства юстиції України, атестований та отримав кваліфікацію судового експерта з певної спеціальності у порядку, передбаченому цим Законом, із  фахівцем у відповідній галузі знань.
Також викликає питання місце, яке займає «приватна» судова експертиза у юридичному процесі. Ігор Стародубов переконаний, що роль і значення приватних судових експертів в Україні мають зростати.

Поділитися.

Коментарі закриті.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: