Інформація для експертів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

01 квітня 2022 р. мали набути чинності зміни до Положення про Центральну експертно-кваліфікаційну комісію при Міністерстві юстиції України та атестацію судових експертів, відповідно до яких (наказ Міністерстві юстиції України від 28.04.2020 р. № 1540/5) для складання кваліфікаційного іспиту використовується електронна система для проведення автоматизованого анонімного тестування осіб, які виявили намір отримати або підтвердити кваліфікацію судового експерта буде проводитися у формі анонімного електронного тестування.

Однак наказом Міністерства юстиції України 1139/5 від 14.03.2022 р. відповідні положення щодо використання електронної системи для проведення автоматизованого анонімного тестування набирають чинності через один рік з дати припинення чи скасування воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-IX.
Також нагадуємо про дію наказу Міністерстві юстиції України № 1138/5 від14.03.2022 р. «Про деякі питання забезпечення судово-експертної діяльності в умовах воєнного стану». Основними положеннями, якого є:
– зупинення проведення планових та позапланових перевірок діяльності атестованих судових експертів, що не працюють у державних спеціалізованих експертних установах;
– продовження строку дії свідоцтв про присвоєння кваліфікації судового експерта фахівцям, строк дії яких закінчується у період дії воєнного стану, та які подали заяви та документи до запровадження воєнного стану;
– щодо продовження строку дії свідоцтва після припинення чи скасування воєнного стану.

Джерело https://minjust.gov.ua/

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: