Союз експертів Украіни на міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання вдосконалення судово-експертної та правоохоронної діяльності”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

24 вересня 2021 року у м. Кропивницький (Україна) на базі Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України у режимі електронної платформи, відбулась Міжнародна науково-практична конференція «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ СУДОВО-ЕКСПЕРТНОЇ ТА ПРАВООХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ», в роботі якої прийняли участь представники Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Національного центру судових експертиз при Міністерстві юстиції Республіки Молдова, Університету Бабеша-Бойяи, м. Калуш-Напока, Румунія; Карагандинського університеті імені академіка Е.А. Букетова (Республіка Казахстан), Вищої школи економіки, права та медичних наук у м. Кельце імені професора Едварда Ліпінського (Республіка Польща); Центральноукраїнського інституту розвитку людини Університету «Україна», Льотної академії Національного авіаційного університету та ВГО «Союз експертів України».

Під час роботи конференції відбулось обговорення наступних питань:

  1. Теоретико-правове забезпечення правоохоронної діяльності в Україні.
  2. Актуальні питання здійснення правоохоронної діяльності, забезпечення публічного порядку та безпеки в Україні, зокрема й в умовах карантинних обмежень.
  3. Захист конституційних прав та свобод людини і громадянина у судовій практиці та правоохоронній діяльності.
  4. Проблеми здійснення проваджень у справах про адміністративні правопорушення.
  5. Проблеми формування й удосконалення окремих криміналістичних методик та використання спеціальних знань у кримінальному судочинстві.
  6. Науково-педагогічний підхід у профілактиці правопорушень серед учнів та студентської молоді.
  7. Удосконалення організації судово-експертній діяльності: проблеми теорії та практики.
  8. Сучасні проблеми нормативно-правового регулювання сфери техніко-криміналістичного та судово-експертного забезпечення правосуддя.
  9. Проблемні аспекти методології та методики судової експертизи.
  10. Міжнародний досвід і перспективи розвитку судово-експертної діяльності.
  11. Питання вдосконалення навчання, професійної підготовки і підвищення кваліфікації фахівців експертних установ та працівників поліції.
  12. Сталий економічний розвиток держави як складова загальної профілактики та протидії злочинності.
  13. Економічна безпека та державне регулювання економіки.
  14. Актуальні проблеми діяльності підприємств у контексті трансформації національного законодавства до стандартів Європейського Союзу.

Серед учасників і доповідачів була і представник ВГО «Союзу експертів України» – заступник Голови економічної секції Галина Гавриш, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, бухгалтерського обліку та соціально-гуманітарних дисциплін Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті, судовий експерт з правом проведення судово-економічної експертизи за спеціальностями 11.1, 11.2 та 11.3. Тема доповіді якої була «Проблеми технологічного осучаснення доступу до об’єктів дослідження судово-економічною експертизою у вигляді електронних документів з баз даних органів Державної податкової служби в частині адміністрування податку на додану вартість». Вона розповіла, що проблематика цього питання полягає у відсутності повноважень у судового експерта-економіста права досліджувати електронні носії інформації без підтвердження їх на паперових носіях, оскільки у даному випадку відсутня ідентифікація об’єкта дослідження та його документальне підтвердження. Але, у випадку надання офіційного доступу судовому експерту під час проведення судово-економічної експертизи до системи електронного адміністрування податку на додану вартість з правом ознайомлення та без права внесення змін, потреба у наданні великих обсягів паперових носіїв (роздрукованих, завірених та підписаних) відпаде автоматично.

Також, з цією метою, Галина Гавриш зазначила, що необхідно на централізованому рівні внести зміни до прав та повноважень судових експертів при використанні баз даних контролюючих органів з метою отримання повної та офіційної інформації про нарахування, декларування і сплату платниками податку на додану вартість.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: