Тісна співпраця вже дає свої плоди!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сьогодні відбулась робоча зустріч Президента ВГО «Союз експертів України» Ігоря Стародубова, віце-президента СЕУ із нормативно-правового напряму Надії Армаш, Голови ГО «Всеукраїнська експертна палата» Геннадія Пампухи, а також  представників експертної спільноти – Василя Гайдара та Олени Непоп із представниками Міністерства юстиції України – Олександром Банчуком, заступником міністра юстиції України, директором директорату правосуддя та кримінальної юстиції Олександром  Олійником та фахівцями директорату.

Обговорювали результати розгляду наших пропозицій стосовно зрівняння умов доступу до професії та діяльності державних і приватних експертів. Напрацьовані подальші кроки. Представники Мін’юсту запевнили, що деякі з пропозицій вже знайшли своє відображення у проектах внесення змін до нормативних актів МЮ. Зокрема, щодо встановлення можливості залучати до процедури підготовки (стажування) на договірних засадах фахівців, які не є працівниками державних спеціалізованих установ, мають кваліфікацію судового експерта з відповідних експертних спеціальностей та стаж практичної роботи судовим експертом не менше ніж десять років. У проекті змін також закріплено можливість використовувати акт відповідності робочого місця, складений за результатами і в період останньої перевірки, проведеної міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції України. Також у проекті змін до Наказу №301/5 передбачено, що «до проведення рецензування НДУСЕ можуть залучати судових експертів, які не є працівниками державних спеціалізованих установ, мають кваліфікацію судового експерта за тією експертною спеціальністю, за якою складено висновок, та не менш ніж трирічний стаж практичної роботи судового експерта». Крім цього, введено важливе застереження: «НДУСЕ не може безпідставно відмовити фахівцю у проходженні підготовки (стажування)».

На часі – опрацювання інших пропозицій. Зокрема, тих, що стосуються обсягу програм підготовки судових експертів, процедури атестації для присвоєння кваліфікації судового експерта та її підтвердження, а також питання строку дії Акту відповідності робочого місця судового експерта.

Про результати будемо оперативно повідомляти.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: