Юристи, зі святом!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сьогодні в Україні відзначають День юриста. Свято започаткували у 1997 році. Дату обрали не випадково. Вважають, що саме цього дня князь Ярослав Мудрий видав першу збірку законів «Руська правда».

Що головне у роботі юриста? З таким питанням ми звернулись до заступника міністра юстиції, а також до наших колег із Союзу експертів України.

Олександр Банчук, заступник міністра юстиції України: 

– Унікальність професії юриста у тому, що ми не тільки вирішуємо проблеми клієнта та отримуємо від цього внутрішнє задоволення. Наша робота має набагато більше і ширше значення, адже, як би пафосно це не звучало, допомога кожному нашому клієнту- це внесення елементу справедливості в суспільне життя. Залежно від поведінки юриста, від того, діє він за законом, за правилами та згідно з етичними стандартами чи ні, віра суспільства в справедливість або підвищуватиметься, або навпаки – люди можуть зневіритися. Тому дуже важливо пам’ятати про цю високу місію юристів. Ми формуємо ставлення українського суспільства до справедливості.

З нагоди професійного свята зичу усім колегам, аби вони завжди пам’ятали про цю високу місію та усвідомлювали своє призначення!

Людмила Головченко, голова Методичної ради СЕУ, заступник директора Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України:

– Юриспруденція як наука складається з багатьох напрямів, що стосуються захисту прав і свобод. Одним із них є криміналістика і судова експертиза. За висловом одного з видатних юристів XIX – початку XX століття І.Володимирова, судовий експерт є суддя у спеціальному питанні… суддя під час дослідження доказів та прийняття рішення йде за експертом, як сліпий за поводирем. Від висновку екперта залежить встановлення істини в справі та прийняття справедливого рішення судом. Серед юристів, професіоналів нашоі держави, які стали видатними судовими експертами – криміналістами, можна згадати Лева Ароцкера, Михайла Сегая, Віктора Бергера та багатьох інших, що виховали із тих, хто обрав професію юриста, висококваліфікованих науковців – криміналістів. І їхні знання є вкрай важливими та потрібними багатьом іншим фахівцям, пов’язаним із професією юриста: адвокатам, суддям, працівникам правоохоронних органів та прокуратури, а головне – громадянам нашоі держави для захисту їхніх конституційних прав і свобод.

З нагоди професійного свята хочеться побажати всім юристам, що обрали професію криміналіста, бути схожими на наших українських метрів юридичної і криміналістичної науки та пишатися своєю професією.

Ігор Стародубов, президент Союзу експертів України:

– Як і у будь-якій іншій роботі, головне – це фаховість. Людина має розуміти, чим вона займається. І має робити це добре. Якщо так є, то на будь-яку людину за будь-яким фахом завжди буде попит. І юристи не виняток.

Коли я багато років тому вперше потрапив на святкування Дня юриста, чув там як юристи бажали одне одному «жирних» клієнтів. Тепер я розумію, що такого рівня побажання свідчать про дуже невисокий фаховий рівень. Адже ті юристи, які у професії відбулися, вже спілкуються із заможними клієнтами – тими, хто довіряє їм не тільки свої справи, але й своє особисте життя. І такі люди прагнуть зовсім іншого. Їм хочеться цікавих кейсів, проектів, які захоплюють і вимагають професійності, аби здолати виклики, які з’являються, вирішити навіть найскладніші завдання. Усім юристам України я хочу побажати, аби вони досягали тих висот, коли думаєш не про заробіток, а про розвиток.

Надія Армаш, віце-президент з нормативно-правового напряму та експертних досліджень в галузі права Союзу експертів України:

– Найважливіше в професії юриста – готовність до постійного навчання. Найцікавіше – розв’язування життєвих задач «із зірочкою». Мрія юриста – безперебійно і злагоджено працююча система законодавства. Бажаю колегам міцного здоров’я, професійного вдосконалення, поваги і вдячності від клієнтів!

Ірина Зубенко, виконавчий директор Союзу експертів України:

– Люди, що обрали для себе цей цікавий професійний шлях будь-якої спеціальності – суддя, прокурор, адвокат, нотаріус, юрисконсульт, мають бути досвідченими та компетентними у своїй діяльності, висококваліфікованими професіоналами з величезним рівнем відповідальності. Саме вони, служителі закону завжди допоможуть розібратися в тонкощах правових процедур.

Шановні юристи, бажаю вам міцного здоров’я, професійного успіху, зважених рішень та витримки у складних ситуаціях, адже часто в ваших руках долі людей, підприємств і держави.

Володимир Любченко, Голова Полтавського регіонального відділення Союзу експертів України, голова  секції судової транспортно-товарознавчої експертизи науково-консультативної та методичної ради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України, кандидат юридичних наук:

-Головне у роботі юриста- дотримуватися вимог чинного законодавства і не використовувати закони з корисливою метою. Ну і, звичайно, знати «матчастину» та постійно її вивчати.

Юристам України з нагоди свята хочу побажати більше професіоналізму, продуктивної роботи спільно з експертами, консенсусу у межах законодавчого поля. А також – не діяти, як старий юрист із відомого анекдоту, який на одній справі «підняв» три покоління у своїй родині. Здоров`я вам усім! Сьогодні це надзвичайно актуально.

Олександр Машиніченко, Голова Київського регіонального відділення Союзу експертів України:

-Для нас, експертів, головне у роботі юриста – це плідна співпраця, спрямована на досягнення максимального ефекту. Цього і хочеться побажати юристам з нагоди професійного свята. А ще – максимально повного забезпечення потреб юристів сучасною, фаховою та повноцінною експертизою. Ефективної взаємодії з питань розробки нових видів досліджень, в яких є потреба у юридичної  практики, та вдосконалення наявних видів судових експертиз.

Олексій Малий, секретар будівельно-земельно-технічної секції Союзу експертів України:

-У нас, судових експертів, особливе ставлення до юристів, адже без вас і наше існування втрачає сенс. Професія юриста дуже важлива, бо ви стоїте на захисті законних прав та інтересів людей.

Бажаємо вам успіхів та розвитку, щоб авторитет фахівця-законознавця був піднятий на найвищий щабель людської поваги. Як всі громадяни зрозуміють, що дотримання Закону – запорука порядку та добробуту, тоді і відбудеться наша держава!

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: